Vakarā viesi negaidīti klauvējas pie durvīm – ar steigu nepieciešama kāda interesanta ideja, ar ko tos pārsteigt? Lūk, ēdiens, kurš ideāli piemērots vieglām vakariņām!
Ja ir vēlēšanās pārsteigt savus tuvākos vai draugus ar neparastiem salātiem, bet nekas labs nenāk prātā… Tad kā ieteikums: pagatavot salātus, kam ir leģendārs stāsts. Šos salātus atklāja Ņujorkas viesnīcas “Waldorf-Astoria” šefpavāri, un mūsdienās tie dažādās variācijās ir pazīstami katrā pasaules malā.
Šos salātus sauc par “Valdorfu”. Tās pagatavošanai ir daudz dažādi veidi. Daži cilvēki tiem pievieno vistu vai ananāsus, vīnogas vai rukolu. Lai kas tiktu pievienots salātiem, tas ir ideāls ēdiens vieglām vakariņām vai veselīgām uzkodām. Bieži vien visvienkāršākās idejas var izrādīties vislabākās! Ar centību dzīvē var panākt daudz – to pašu var paveikt arī virtuvē eksperimentējot ar dažādām sastāvdaļām.
Kā pagatavot Valdorfa salātus
Sastāvdaļas
5 selerijas kāti;
sauja valriekstu;
1 sulīgs zaļais ābols vai sarkanais;
1 tējkarote citronu sulas;
100 militri krējuma (tauku saturs 33%);
2 ēdamkarotes majonēzes
Pagatavošana
Selerijas kātus notīram no ārpuses un sagriežam pa diagonāli, lai izdodas plānas strēmelītes.
Pannā apcep valriekstus un sasmalcina.
Ābolu nomizo, izgriež serdi un sagriež plānās strēmelītēs. Pēc izvēles – apslaka ar 1 tējkaroti citronu sulas, lai tik ātri nenomelnotu.
Ielej krējumu atsevišķā bļodā un puto ar mikseri apmēram 2 minūtes.
Sagatavotās sastāvdaļas sajauc, pievieno mērci un samaisa.
Pirms pasniegšanas ļauj salātiem nostāvēties dažas minūtes. Pasniedz ar kartupeļu biezeni.
Vēl viens variants
Sastāvdaļas
2 vidēji āboli
1 selerijas kāts
100 g valriekstu
1/2 tase majonēzes
sāls un pipari pēc garšas
Soli pa solim, kā pagatavot
Ābolus sagriež kubiņos, vispirms neizņemot sēklas.
Smalki sagriež seleriju.
Sasmalcina valriekstus gabalos.
Lielā bļodā sajauc ābolus, seleriju un riekstus.
Pievieno majonēzi un rūpīgi samaisa visas sastāvdaļas.
Sāli un piparus salātiem pievieno – pēc garšas.